top of page

Globale Konflikter & Forbindelser

Projekterne under dette tema beskæftiger sig med globale konflikter og forbindelser, hvor ventetilstande, uenigheder og ønsker om en bedre fremtid er en del af hverdagen. Vi møder gennem de fire projekter mennesker der på forskellig vis har levet et liv mellem krig og fred og formidler deres historier gennem en udstilling, to kortfilm og en audiovisuel hjemmeside.

Mellem krig og fred.jpeg

Tålmodighedens Poesi

Rød_Squash.png
Mellem krig og fred.jpeg
Mellem krig og fred.jpeg

Tålmodighedens Poesi er en udstilling som gennem lyd, video, billeder og tekst dykker ned i den venteposition syv sahrawier befinder sig i, som konsekvens af Marokkos besættelse af Vestsahara.

Udstillingen er lavet i et digitalt og kunstnerisk samarbejde mellem de syv sahrawi aktivister og kunstnere; Mohamed Sleiman, Mariam Kathri, Mansour Moloud, Maryame Bouhalla, Tumana Mohamed, Widad Fadel og Mohamed Salem og seks danske antropologer.

Oplev Tålmodighedens Poesi på Kollegiet Regensen til Kulturnatten den 12.-14. oktober.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Union, Global Aktion & Snapslanten.

Skærmbillede 2022-06-22 kl. 16.50.49.png

Untold Stories

Untold stories er en samling af fire audio-visuelle landskaber på baggrund af og i samarbejde med de fire dansk-afghanske unge: Rashed, Masouma, Emir & Salar. Disse unge vil fortælle en anden historie end der hidtil har været fokus på i medierne, da Afghanistan ifølge dem også er meget andet end krig. De fortæller gennem deres tanker, følelser og sensoriske oplevelser, hvordan de mindes og forholder sig til Afghanistan gennem deres hverdag i Danmark.

I denne film møder vi Goran. Han elsker gymnastik og hans største idol er Jean-Claude Van Damme. Freja elsker at danse og at sove i telt, så hun inviterer Goran på campingtur. Goran er vokset op i et telt i en flygtningelejr, så hans forhold til camping er et andet. De to bruger 24 timer i hinandens selskab, mens de snakker om livet i et telt.

Filmen har blandt andet været på Odense Internationale Filmfestival i 2018 og vandt pris "Best Documentary Shortfilm" på LCFF i Barcelona 2018. 

Se film her

RainonCanvas.jpeg

Rain on Canvas

bottom of page