top of page
20210827_095111_edited_edited_edited.png

Kirstine Damgaard Henriksen

Kirstine er Kandidat i Antropologi fra Københavns Universitet. Hun har en stor interesse for globale handelskæder, ressourcefordeling og ulighed, som har ledt til projekter såsom Tålmodighedens Poesi, en udstilling om konflikten i Vestsahara, samt hendes speciale om genbrugstøj, som i skrivende stund er i proces til at blive til en etnografisk kortfilm. Kirstine har undervisnings- og formidlingserfaring fra tre år på Nationalmuseet, hvor hun har undervist i Danmarks kolonihistorie for børn, unge og voksne.

Kirstines projekter hos Etnografisk Formidlingsfællesskab

Jeg er en lærkerede, 2023

Jeg er en lærkerede er en performance, der forener fælles erfaringer fra fertilitetsbehandlinger, moderskab, graviditet og graviditetstab. Værket arbejder med relationerne mellem disse forskelligartede, men også sammenfaldende ens tilstande på tværs af kroppe, livssituationer og drømme. På teatralsk og musikalsk iscenesætter forestillingen selvoplevede tabubelagte erfaringer.

Tålmodighedens poesi, 2022-2023
Tålmodighedens Poesi er en udstilling som gennem lyd, video, billeder og tekst dykker ned i den venteposition syv sahrawier befinder sig i, som konsekvens af Marokkos besættelse af Vestsahara. Udstillingen er lavet i et digitalt og kunstnerisk samarbejde mellem de syv sahrawi aktivister og kunstnere og seks danske antropologer. Udstillingen er lavet i samarbejde med Union, Global Aktion. & Snapslanten.

Optaget af Ungdom, 2021

Podcastens kernefortælling udspringer af 555 private diktafonoptagelser indsamlet af Kirstine selv i 2011-2012, da hun var teenager og gik i 2.g. Med en diktafon i hånden optog hun fester, intime rum og kedelige seancer med venner, familie og tilfældige forbipasserende. Optagelserne bruges i podcasten til at sætte en stemning, en historie og et tema, som vendes sideløbende i en samtale med en person, der selv optræder på optagelserne.

Kontakt

bottom of page