top of page
billede af freja.jpeg

Freja Nanadowa Rohde Monney

Freja er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Som psykolog beskæftiger hun sig med klima, vaneændringer og den menneskelige adfærd. Sideløbende har hun instrueret, filmet og klippet film inden for genrerne dokumentar og hybrid. Hun laver primært portrætter, hvor man får et intimt indblik i den enkelte persons verden. Sådan har hun undersøgt store emner som flygtningekrisen, det arabiske kvindesyn og det konventionelle landbrug - emner der normalt føles upersonlige. I forbindelse med visninger af hendes film har hun afholdt både workshops og foredrag. Hendes film har været vist på bl.a. Odense filmfestival 2018, Aros kunstmuseum, Skanderborg festival og Den Nordiske Ambassade i Berlin ifm. Berlinalen 2019. Frejas første dokumentar vandt bedste korte dokumentar på filmfestivalen LCFF Barcelona 2018.

Frejas projekter hos ethnosoundcollaborative:

Mashi Halo [it was fine], 2017

Poetisk og sanselig hybridfilm hvor vi oplever en dag i en ung kvindes liv i Palæstina. Del af projektet Empowering Storytellers 2017. Filmet i Palæstina. Samarbejde med Aarhus Filmværksted og FilmLab:Palestine. Filmen kan ses her: https://vimeo.com/245050080 . 


Rain on Canvas, 2017
Dokumentaren omhandler asylansøgeren Goran som er vokset op i en teltlejr i ørkenen. I filmen bliver han inviteret på dansk camping. Gennem rekonstruktion og samtale får vi et glimt af hans tidligere liv. Filmen er en del af projektet Encounters 2017 og skabt i samarbejde med Røde Kors' asylcenter i Jelling, Aarhus Filmværksted og medieplatformen Other Story. Projektet blev finansieret af: Smukfonden, Interkulturelt center, Flygtningestemmer & Jelling Sparekasses Fond. Udvalgt til Dagens Kortfilmsanbefaling d. 30.08.2018 af Avisen Føljeton.

Klimaakademiet
Freja er uddannet som forandringsagent, på Klimaakademiet. Etableret af Rethos Academy og den grønne tænketank CONCITO. Finansieret af Salling Fondene

Network coordinator hos AU Challenge Case Competition, 2020/21

Projektkoordinator og -udvikling, kommunikation og stakeholder management. 

App udvikling, 2020

App udvikling i samarbejde med Aarhus kommune og Open Experience. Freja var med til at udvikle en skanningsapp som kunne hjælpe folk med at sortere skrald. Hun har desuden været med indover grafik, branding og brugeroplevelse. 

Mentor for Aarhus Filmværksted, 2017

Hun har arbejdet som mentor på filmprojektet ”Øjeblikke i Gellerup”

Øvrige projekter:

Kontakt

+4522562070

bottom of page